ByggPartner i Dalarna AB har tecknat avtal med Micasa Fastigheter om renovering av fastigheten Drevkarlen 9 i Hjorthagen och skapandet av 61 seniorlägenheter

– Vi är tacksamma över Micasas förtroende. Nu ska vi göra ett fint projekt tillsammans, som kommer att göra verklig nytta för de äldre i området, säger Fredrik Leo, vd för ByggPartner.

ByggPartners uppdrag omfattar helrenovering av fastigheten som är byggd 1966 och inrymmer ett vård- och omsorgsboende tillhörande Micasa Fastigheter i Stockholm AB, som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter.

När projektet är klart kommer Micasa att kunna erbjuda 61 totalrenoverade seniorlägenheter, merparten ettor på 29 kvadratmeter. I byggnaden kommer även finnas ett aktivitetscenter för Östermalms stadsdelsförvaltnings räkning, avsett för hyresgästerna i seniorlägenheterna och äldre i området.
– Vi har stort förtroende för ByggPartner genom tidigare samarbeten och nu ser vi fram emot att tillsammans ro i land även detta viktiga projekt, säger Esbjörn Sundin.

Entreprenadformen är totalentreprenad (ABT 06) och projekteringen planeras att starta i november 2020. Planerad inflyttning i seniorlägenheterna är Q2 2022. Entreprenadsumman är cirka 59 Mkr.