Måndag 12 oktober tog ByggPartner och Bostads AB Mimer det första spadtaget för bygget av 69 nya hyresrätter i Tegnérlunden, Västerås.

Bostäderna som ska byggas är 2 till 3 rum och kök från 46-78 kvadratmeter. I början av 2022 kan Mimers hyresgäster flytta in i moderna lägenheter i ett område som förvandlats från gammal industrimark till ett trevligt bostadsområde med både hyres- och bostadsrätter.
– Västerås har en speciell plats i ByggPartners hjärta. Härifrån kommer vår grundare Bosse Olsson och vi har haft verksamhet i staden sedan 1997. Det känns fint att få bygga vidare på Västerås tillsammans med ett allmännyttigt bostadsbolag som Mimer,  säger Fredrik Leo, vd för ByggPartner.
Lägenheterna kommer att ha en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Genomgående kommer fina material och maskiner att användas. Alla bostäder har balkong eller uteplats, och tillgång till en gemensam gård.

– Tegnérlunden kommer att passa många kommande hyresgäster bra. Toppmoderna lägenheter med närservice in på knuten och på gång- eller cykelavstånd från Västerås citykärna. Nära till det mesta men ändå ett lugnt och bekvämt boende. Mimer vill bidra till Västerås utveckling och att vara en del av förnyelsen av Emausområdet är vi stolta över, säger VD Mikael Källqvist, Bostads AB Mimer.

Bildtext: 

Första spadtaget för nya hyresrätter i Tegnérlunden togs av Martin Gepertz, Mimer, Johan Karlsson, ByggPartner och Jesper Brandberg, Mimer och Västerås stad.