ByggPartner har skrivit kontrakt med Åke Sundvall och Heba om ett nytt bostadsprojekt i Rosendal i utkanten av centrala Uppsala.

Rosendal är ett expansivt område på cykelavstånd från Uppsala centrum. Här genomför Åke Sundvall Byggnads AB och Heba Fastighets AB tillsammans två bostadsprojekt. Det ena, Kvarteret E, har inletts under våren och nu är det dags att starta byggandet av det andra projektet, med namnet Kv. Doktoranden.
ByggPartner, som är totalentreprenör för Kvarteret E på 146 hyresrätter, har nu även fått startbesked för byggfasen av Kv. Doktoranden som omfattar 159 bostadsrätter.
 – Vi är mycket stolta över att få utökat förtroende av Åke Sundvall och Heba. Efter ett gediget projekteringsarbete är vi nu redo att sätta igång på plats i Rosendal, säger Johan Karlsson, entreprenadchef på ByggPartner.

De 159 lägenheterna i Kv. Doktoranden varierar i storlek, från 1 RoK till 4 RoK fördelade på fyra huskroppar med mellan 6 och 9 våningsplan inklusive bottenvåning. Kvarteret byggs tätt med känsla av innergård, men ändå med stora ljusinsläpp. Fasaderna kommer att putsas och taket kläs med sedum samt solceller. Byggnaderna kommer att certifieras enligt Svanen.
Produktionsstart sker våren 2021 med första inflyttning cirka 24 månader senare.  

Entreprenadsumman är ca 180 Mkr och projektet går in i ByggPartners orderbok för Q2 2021.