ByggPartner har fått en ny VD i Daniel Lindén. Han tar över efter Sture Nilsson som varit VD sedan 2021 och som nu lägger fokus på uppdraget som koncernchef för ByggPartnerGruppen.

Daniel Lindén har tillträtt som ny VD för ByggPartner. De senaste fem åren har han varit regionchef för Mellansverige på Serneke. Innan dess hade Daniel Lindén en nästan 20-årig karriär på Skanska, där han haft flera chefsposter.
 
ByggPartner ingår i ByggPartnerGruppen, en av Sveriges större byggkoncerner som även omfattar Åhlin & Ekeroth och Flodéns. Som ett naturligt led att förstärka koncernledningen kommer tidigare VD Sture Nilsson från och med nu fokusera på rollen som koncernchef för ByggPartnerGruppen.
”Som koncernchef kommer jag nu fokusera än tydligare på vår utveckling som koncern och hur vi skapar mervärden tillsammans. Jag kommer fortsatt arbeta nära våra bolag, som ett stöd till våra VD:ar”, kommenterar Sture Nilsson.
 
Daniel Lindén ser fram emot att arbeta tillsammans med alla sina nya kollegor, för att fortsätta att utveckla och driva företaget framåt.
”Som ny VD vill jag verka för att alla skall kunna bidra till företagets välmående och framtid. Jag tror på att uppmuntra idéer och innovation från alla delar och nivåer inom organisationen. Tillsammans skall vi över tid vässa oss ytterligare, fortsatt ta marknadsandelar och vara kundens första val.”
 
Daniel Linden tillträdde som VD för ByggPartner den 1 mars 2024.