En delegation från Thailand besöker på onsdag 30/8 Falun. Gruppen, med bland andra Thailands ambassadör, är i Sverige för att lära sig mer om hur man långsiktigt kan kombinera ett hållbart skogsbruk med trähusbyggande.

Delegationen anländer under onsdagseftermiddagen till ByggPartners stora arbetsplats i Falun, där EcoDataCenter uppför ett flertal datahallar i trä. Att använda skog till bestående och ekonomiskt gångbara produkter är ett av syftena med det thailändska besöket.
Under ett par dagar genomför delegationen ett antal studiebesök som visar träråvarans resa från skogen till ett färdigt hus.
Besök görs i Stockholm och Falun, där man tittar på både skog och pågående storskaliga trähusprojekt. Tanken är att visa kopplingen mellan ett produktivt och hållbart skogsbruk och en lönsam träindustri – den cirkulära modell för skog och trä som vi eftersträvar i Sverige.

Värdar för besöket i Sverige är Eco Innovation Foundation, som sedan 2019 arbetar med ett koncept där inhemskt trähusbyggande blir en drivkraft för tropiska länder att återställa skövlad skogsmark.

Delegationen består av ett 30-tal personer bestående av representanter för företag, universitet, den thailändska ambassaden (inkl ambassadören), med flera.
Thailändarna och deras svenska värdar besöker Dalahus i Linghed på onsdagens förmiddag, äter sedan lunch vid Falu gruva och besöker därefter EcoDataCenter.

Bifogade bilder visar bostadshus i trä som ByggPartner bygger för Folkhem i Stockholm. Foto: Magnus Sjöberg.

Pressträff kommer att hållas på Dalahus i Linghed kl 10.30.

För mer information, vänligen kontakta:

Aaron Kaplan
Director
aaron.kaplan@eco-innovation.org
+46 70 406 67 20

Anna-Lena Gull
anna-lena.gull@associated.ltu.se
+46 76-141 55 55