Flodén Byggnads AB har vunnit upphandlingen om ny- och ombyggnad av Påvelundsskolan i Västra Frölunda. Uppdragsgivare är Stadsfastighetsförvaltningen, Göteborgs stad, och projektet inleds snarast.

Påvelundsskolan ligger i Västra Frölunda, Göteborg, och har drygt 1 000 elever. Det aktuella projektet gäller ny- och ombyggnad av fem olika byggnader för klasserna 7–9. Av dessa är två nyproduktioner och övriga byggnader avser om- och tillbyggnad, sammanlagt om drygt 11 000 kvm. Tillkommer gör även finplanering av skolans utemiljö. En av nybyggnaderna kommer att byggas i korslimmat trä.

Flodéns anlitas som totalentreprenör för projektet som kommer att påbörjas omgående. Entreprenaden i sin helhet ska vara färdigställd och tillgänglig för slutbesiktning i juni 2026.

– Vi är så glada över att ha tilldelats projektet och tackar Stadsfastighetsförvaltningen, Göteborgs Stad för förtroendet. Vår erfarenhet och kompetens av att bygga skolor kommer återigen att få komma till sin rätt i ny- och ombyggnationen av Påvelundsskolan. Nu ser vi fram emot att få sätta spaden i backen och leverera en skola som vi tillsammans kan vara stolta över, säger Anna Källström, vd för Flodéns.

Kontraktssumman om cirka 269 Mkr går in i Flodéns orderbok för Q1 2023.