Det östgötska byggföretaget Åhlin & Ekeroth Byggnads AB, som är en del av byggkoncernen ByggPartnerGruppen, har valts som entreprenör för den omfattande ombyggnaden och utvecklingen av Rejmes anläggning på Vigfastgatan 1 i Linköping. Projektet, som har en budget på cirka 70 miljoner kronor, blir det tredje större samarbetet på kort tid, företagen emellan.

Beställare är Fastighets AB Tage Rejme och ombyggnaden omfattar flera delar. Bland annat ska en personbilsverkstad om ca 2 200 kvm och 30 verkstadsplatser byggas samtidigt som bilhallen med en yta om ca 2 000 kvm utvecklas enligt Volvos VRE-koncept. Under ombyggnaden tillskapas dessutom däckhotell och lagerutrymmen. Även utsidan kommer att genomgå en stor förändring när hela anläggningen får en ny och enhetlig fasad.

Byggstart i september
Totalt omfattar projektet cirka 10 500 kvm och uppdraget kommer att genomföras som en delad utförandeentreprenad med Åhlin & Ekeroth som samordningsansvariga. Byggstarten är planerad till september 2024 och ombyggnaden förväntas vara färdig under fjärde kvartalet 2026.

”Stolta och glada över förtroendet”
Tage Rejmes Bil AB är en återkommande kund till Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Så sent som i mars 2023 färdigställde Åhlin & Ekeroth en 3 500 kvm stor lastvagnsanläggning i Linköping och nu under sommaren avslutas en omfattande om- och tillbyggnad av Rejmes personbilsverkstad i Norrköping.

Kasper Kronqvist, projektchef på Åhlin & Ekeroth Byggnads AB, uttrycker sin glädje över att företaget fått förtroendet att genomföra även detta nya projekt: "Vi är stolta och glada över förtroendet från Rejmes. Inte minst då koncernen Tage Rejmes Bil AB är en återkommande kund till oss på Åhlin & Ekeroth. Vi ser fram emot ännu ett givande samarbete och möjligheten att få bidra i utvecklingen av bilanläggningen i Linköping."

En toppmodern anläggning är målet
Ombyggnadsprojektet på Vigfastgatan 1 inkluderar modernisering av befintliga faciliteter samt skapandet av nya utrymmen för att bättre möta Rejmes behov. Målet är att skapa en toppmodern anläggning som lever upp till dagens krav och förväntningar inom bilindustrin.

Bilder
Bilder ”Rejmes 1-3” bifogas. OBS! Vid publicering ange ”Bild: Norconsult”.